Openbare verlichting speelt een belangrijke rol bij het gevoel van veiligheid, het voorkomen van criminaliteit en maakt het daarnaast eenvoudiger om uw weg te vinden op straat en op parkeerterreinen. Met de opkomst van ledverlichting als vervanger voor conventionele straatverlichting kan er ook nog eens fors bespaard worden op energiekosten. Logisch dat veel gemeenten de omschakeling naar led willen maken.

 

In sommige gevallen is het mogelijk om een subsidieaanvraag via de Energie-investeringsaftrek in te dienen en goedgekeurd te krijgen. Dat kan aanzienlijk schelen in het budget dat de gemeente voor energiezuinige ledverlichting uit kan trekken. Niet alleen de Rijksoverheid verleent subsidies bij investering in duurzame verlichting, ook op Europees niveau kunt u mogelijk subsidie krijgen. 

 

Uw installateur kan u meer vertellen over de mogelijkheden in uw gemeente.

Gemeenten en andere overheidsinstanties subsidiëren het gebruik van elektrische auto’s om de CO2-doelen te kunnen behalen. Daarbij hoort ook dat er voldoende openbare laadpalen beschikbaar zijn. 

 

Als particulier kunt u profiteren van subsidiemogelijkheden op laadpalen die in de publieke ruimte worden geplaatst. U heeft dan weliswaar geen laadpaal op uw eigen terrein, maar wel een gratis laadpaal op korte afstand van uw huis.

 

De subsidiemogelijkheden veranderen regelmatig en zijn vooral afhankelijk van de gemeente waar u woont. Voor de subsidie van een publieke laadpaal kunt u zich dan ook het beste wenden tot uw eigen gemeente. Ook uw lokale installateur kan u van informatie over de mogelijkheden voorzien. 

 

De website laadpaalnodig.nl is het onafhankelijke startpunt voor het aanvragen van een publieke laadpaal in uw gemeente.